Hulster Transport GINAF
do apr 29

GINAF met 22 tons afstempeling voor Hulster Transport

Nieuws

Hulster Transport & Containerservice BV uit Vijfhuizen heeft een indrukwekkende nieuwe GINAF X6 4243 S 8×4 met een 165 ton/meter Palfinger autolaadkraan aan de vloot toegevoegd. Collega Wilco van Bakker Bedrijfswagens Ederveen is bezig geweest met deze prachtklus. Deze GINAF is voorzien van een speciale 22 tons afstempeling zodat deze truck 360 graden gebruikt kan worden. De kraan kan ruim 40 meter reiken.

De voertuigen van Hulster Transport worden met name ingezet in bouwgerelateerde projecten en het plaatsen van glas in hoogbouw.

VGT afstempeling

De belangrijkste reden om voor een GINAF te kiezen was de mogelijkheid van een 22 tons voorafstempeling. Deze zogenaamde VGT afstempeling werd door Bakker Bedrijfswagens in Ederveen gemonteerd.

Bij dit systeem wordt het chassis aan de voorzijde versterkt met zware schetsplaten die om het originele chassis heen gebouwd worden. Een ingrijpende operatie, want hiervoor wordt het chassis aan de voorzijde eerst volledig ontdaan van allerlei componenten, inclusief motor en cabine. De cabine ophanging werd opnieuw geconstrueerd en bevestigd aan de schetsplaten. De VGT afstempeling aan de voorzijde is overigens ook leverbaar op DAF trucks, maar Hulster koos bewust voor GINAF vanwege de unieke HPVS vering. Dat garandeert een optimale stabiliteit.

GINAF afstempeling

GINAF afstempeling

GINAF afstempeling

360 graden

Voor Hulster vormt de VGT afstempeling de ideale oplossing want daarmee kan de kraan zonder extra ballast rondom zijn werk doen. ,”Wij werken vaak in krappe ruimtes op bouwplaatsen en in de binnenstad, en dan is een compacte bouw belangrijk. Dat is ook de reden dat we voor een vier-assig chassis met Wide Spread assen gekozen hebben. Het alternatief is een vijf-asser maar die zijn altijd groter en minder wendbaar“, aldus Michel Hulster.

De GINAF werd, nadat bij Bakker Bedrijfswagens in Ederveen het chassis aan de voorzijde was aangepast bij Rijkhof in Wormerveer voorzien van de Palfinger autolaadkraan. Vervolgens werd door Griffioen Carrosseriebouw in Zwanenburg het chassis afgebouwd met RVS panelen, spatborden en kisten voor onder andere hijsmateriaal. Het resultaat is een bijzonder functioneel voertuig met een hoge graad van afwerking. De chauffeur heeft alles bij de hand en er is zelfs een installatie aangebracht waarmee extra grote stempelplaten van- en op het voertuig gehesen kunnen worden.

Hulster Transport GINAF

Hulster Transport GINAF

Wide Spread

De GINAF is voorzien van twee tien tons voorassen en dankzij het Wide Spread gestuurde tandemstel zijn de achterassen goed voor twee keer 11,5 ton. De truck is voorzien van de 430 pk sterke Paccar MX13 motor, in combinatie met de TraXon automatische transmissie. Met de Euro6D krachtbron kan Hulster met de nieuwe Ginaf ook in de milieuzones in de binnenstad uit de voeten.

Hulster Transport GINAF

Meer weten over dit project of over GINAF? Neem dan contact op met Marijn Bos (mbs@bakker-bedrijfswagens.nl).

Delen
© 2021 Bakker Bedrijfswagens
Realisatie door Zeker Zichtbaar