DAF LF Electric
Offerte aanvragen

DAF LF Electric

Volledig elektrische aandrijflijn

Begin 2021 introduceerde DAF de LF electric. Het is een volledige elektrische distributietruck van 19 ton voor stedelijke toepassingen. Het voertuig heeft een actieradius van wel 280 kilometer. Ruim voldoende voor de inzet op de gebruikelijke routes in stedelijke distributie. Er was reeds ruime ervaring opgedaan met de CF Electric trucks als het ging om de technologie van elektrische aandrijflijnen. Waardoor er nu een model op de markt is gebracht die een volledig elektrische aandrijflijn heeft. Vanzelfsprekend profiteert de LF Electric van hetzelfde, onderscheidende DNA als de uitvoeringen met een verbrandingsmotor. 

Elektrische DAF LF
DAF elektrische bakwagen

Nieuwste generatie batterijen toegepast

DAF past in alle elektrische trucks de zogeheten LFP-batterijen (Lithium Ferro Phosphate) toe. Dit zijn batterijen van de nieuwste generatie die vanuit het oogpunt van duurzaamheid geen kobalt of magnesium bevatten. Bovendien zijn ze beter stapelbaar, wat resulteert in een hogere energiedichtheid per liter. Ook garandeert de chemische samenstelling van de batterij maximale thermische veiligheid. DAF geeft op deze batterijen een garantie van 6 jaar.

Uniek aan LF Electric

De DAF LF Electric onderscheid zich met het ‘Combined Charging System’. Hierdoor kan de truck worden opgeladen via het reguliere elektriciteitsnet. Door deze slow charging (400V AC, 22 kW, 3 fasen) kan de batterij in 6,5 uur van 20% naar 80% worden opgeladen.

Een volledige lading (0% tot 100%) duurt tot 12 uur. Als speciale apparatuur voor handen is, is fast charging (650V DC, 150 kW) ook mogelijk. In slechts 60 minuten wordt de batterij van 20% tot 80% opgeladen. Indien de batterij helemaal leeg is, kunt u deze in 2 uur volledig opladen.  

Twee wielbases

De LF Electric is momenteel beschikbaar als een 19-tons bakwagen, met een wielbasis van 5,3 of 5,85 meter. Het voertuig biedt een laadvermogen van 11.700 kilo, hierbij is de opbouw meegerekend. Dit is ruim voldoende voor verreweg de meeste toepassingen in de stadsdistributie. 

DAF LF Electric
DAF LF Electric, volledig elektrische distributietruck

Meer informatie, proefrit of offerte aanvragen?

Vul onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw keuze

DAF LF Electric
DAF LF Electric