Verplichte dodehoeksticker voor Frankrijk
ma jan 4

Verplichte dodehoeksticker voor Frankrijk

Nieuws

Vanaf 1 januari 2021 verplicht Frankrijk speciale dodehoekstickers voor alle voertuigen zwaarder dan 3,5 ton. De regels verplichten stickers aan de achterzijde van het voertuig en aan zowel de linker- als de rechterzijde van het voertuig om de kwetsbare medeweggebruikers te waarschuwen voor de gevaren van de ‘dode hoek’.

In het kort:

  • Voertuig voorzien van drie waarschuwingsstickers van 17 x 25 cm
  • Één op linker- en rechterportier en één rechtsachter op het voertuig
  • Aanbrengen op een hoogte tussen de 0.90M en 1.50M vanaf de grond. Indien aanbrengen van sticker technisch niet mogelijk is binnen dit bereik, kan deze hoger worden geplaatst tot max. 2.10M vanaf de grond.

Verplichte dodehoeksticker voor Frankrijk

Gedurende de periode van de komende 12 maanden zal er een coulance zijn met betrekking tot de uitstraling van de wijze waarop de dodehoek waarschuwing op het voertuig is aangebracht. Na deze periode al ieder voertuig aan de in de wetgeving gestelde eisen moeten voldoen.

Verplichte dodehoeksticker voor Frankrijk

Belangrijk:

Wanneer een truck al is uitgerust met een dodehoekwaarschuwing die overeenkomt met een regelgeving die al in een andere EU-lidstaat is ingevoerd dan wordt gesteld dat deze ook voldoet aan de Europese eisen en dat deze dan ook voldoet aan de eisen van de Franse regelgeving.

Delen
© 2021 Bakker Bedrijfswagens
Realisatie door Zeker Zichtbaar