Nieuwe DAF XF, XG en XG+ 

DAF zet de nieuwe standaard met een volledig nieuwe serie trucks. De nieuwe XF, XG en XG+ bieden de hoogste kwaliteit, een 10% hogere brandstofefficiency, een volledige reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen en de overtreffende trap in luxe

DAF ITOY 2022

De nieuwe generatie DAF XF

DAF introduceert de Nieuwe Generatie XF. Die heeft een volledig nieuw cabine-ontwerp, dat zich onderscheidt door een verlenging van 160 mm aan de voorzijde voor een optimale aerodynamica, de beste energie-efficiency en de laagste CO2-emissies. De cabinevloer van de Nieuwe Generatie XF staat 75 mm lager dan bij zijn voorganger. In combinatie met een grote voorruit en zeer lage ruitlijnen, resulteert dit in een ongeëvenaard direct zicht. Dat draagt bij aan de hoogste veiligheid, met name ook voor kwetsbare weggebruikers. In het interieur biedt de nieuwe XF een riante stahoogte van 1.900 tot 2.075 mm, afhankelijk van de positie in de cabine.

Nieuwe DAF XF 2021

nieuwe DAF XF

'De nieuwe generatie van de DAF XF'

De nieuwe generatie XG en XG+

Naast de XF, introduceert DAF de XG en XG+, waarmee een nieuw topsegment wordt gecreëerd. De XG en XG+ profiteren maximaal van de nieuwe Europese regelgeving. Behalve dat ze aan de voorzijde 160 mm langer zijn, kennen de cabines van deze beide topmodellen ook nog eens 330 mm extra lengte aan de achterzijde. Dat leidt tot een ongeëvenaard grote werk-, woon- en slaapruimte.
De cabinevloer ligt bij de XG en XG+ 125 mm hoger dan bij van de Nieuwe Generatie XF. De nagenoeg vlakke vloer biedt de optimale combinatie van een gemakkelijk instap met slechts 3 treden en een fantastische zitpositie met een uitstekend direct zicht.

DAF XG

De cabine van de DAF XG biedt een stahoogte van maar liefst 2.025 tot 2.105 mm en – dankzij de verlenging aan de achterzijde – een enorme binnenruimte.

De nieuwe XG+ verslaat elke andere truck op de markt als het om binnenruimte gaat. De hoogte van het dak is nog verder vergroot, zodat een stahoogte tot een indrukwekkende 2.220 mm beschikbaar is. De XG+ is het onvolprezen vlaggenschip van DAF en biedt een comfort en een ruimte die uniek zijn in de hele industrie. En dat alles vanzelfsprekend in combinatie met een toonaangevende aerodynamica en ongeëvenaard direct zicht.

DAF XG +

'Introductie van de nieuwe trucks de DAF XG en XG+'

Aantrekkelijke en moderne vormgeving

De Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ kenmerken zich een aantrekkelijke en onderscheidende vormgeving. De zijkanten staan ietwat onder een hoek en met de vlak en naadloos op elkaar aansluitende cabinepanelen, voorruit en portieren leidt dat tot een voortreffelijke aerodynamica.

De trucks van de Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ vallen op door een stijlvolle grille met chromen accenten. Daarboven bevindt zich een zilverkleurige naamplaat, waarbij het glanzend ingelegde logo de klasse van de voertuigen onderstreept. De luchtinlaat is fraai in de voorzijde geïntegreerd en draagt bij aan het stoere en tegelijkertijd elegante ontwerp. Dat verder wordt versterkt door de prominente grille, die de toegenomen lengte aan de voorzijde accentueert.

nieuwe DAF grille

De stalen bumper heeft een kunststof ‘huid’ en bestaat uit drie delen om een lage schadegevoeligheid te combineren met lage reparatiekosten in geval van schade.

Een kenmerkend design-element wordt gevormd door de fraai gestileerde koplampen met geïntegreerde day time running lights en cornering lights. Ze dragen bij aan het stoere uiterlijk van de trucks en bieden in het donker een ongekend zicht. De aantrekkelijke vormgeving van de truck wordt verder benadrukt door de mooie LED Skylights – standaard op de XG en XG+ – met voor elk model een specifiek ontwerp.

nieuwe daf exterieur

De zijkanten van de cabine zijn even stijlvol als de voorzijde. Het ontwerp is strak en glad, met opgaande lijnen die het dynamische design extra onderstrepen.

Nog meer luxe en comfort voor de bestuurder

Met de Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ introduceert DAF de nieuwe standaard in chauffeurscomfort. Rijpositie, binnenruimte, slaapcomfort en de afwerking – alles is van topklasse.

Chauffeurs zullen onder de indruk zijn van de ruimte in de cabine. Met een volume van 12,5 m3 is de DAF XG+ zelfs 14% groter dan de benchmark vandaag-de-dag: de huidige DAF XF Super Space Cab. De nieuwe cabine biedt ongekende verstelmogelijkheden voor stoelen en stuurkolom. Bovendien kunnen zowel de stoel van de chauffeur als de bijrijder gedraaid worden om te relaxen.

nieuwe daf interieur

Het prachtige interieur heeft een dashboard dat een echte ‘eye-catcher’ is. Het volledig digitale instrumentenpaneel kan door de chauffeur naar eigen voorkeuren worden aangepast. Met het tweede ‘touch screen’ display (optie) kunnen DAF Navigatie en Infotainment Systeem worden bediend.

nieuwe daf dashboard

DAF levert al sinds jaar en dag de beste bedden in de industrie. En op die reputatie wordt verder uitgebouwd. De nieuwe bedden hebben in alle uitvoeringen een lengte van 2.220 mm en zijn in de XG en XG+ over de gehele lengte maar liefst 800 mm breed. Verder is een DAF Relax Bed met separate topper beschikbaar, dat mechanisch of zelfs volledig elektrisch verstelbaar is en een optimale ondersteuning biedt aan hoofd, rug en benen.

nieuwe DAF bed

De eersteklas LED sfeerverlichting is instelbaar in helderheid en kleur. Een volledig geïntegreerde standairco is als optie leverbaar op de XG+ voor automatische koeling of verwarming van het interieur, ook wanneer de motor niet draait.

Het eersteklas rijgedrag draagt aanzienlijk bij aan het uitstekende comfort. Hiertoe is het voorste deel van het chassis nieuw ontworpen, evenals als de cabine- en de achterasophanging.

Dit alles maakt van de Nieuwe Generatie DAF de ultieme droom van elke chauffeur. Vraag vandaag nog een offerte aan!

  • nieuwe-daf-range.jpg
  • nieuwe-daf-range-2.jpg
  • nieuwe-daf-range-6.jpg
  • nieuwe-daf-range-5.jpg
  • nieuwe-daf-range-7.jpg
  • nieuwe-daf-range-1.jpg
  • nieuwe-daf-range-4.jpg
  • nieuwe-daf-range-3.jpg

Offerte aanvragen of meer informatie?

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een andere vraag? Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.