Tachograaf service bij Bakker Bedrijfswagens

De tachograaf legt de rij- en rusttijden van beroepschauffeurs vast en geldt voor voertuigen of voertuigcombinaties vanaf 3.500 kg totaalgewicht. Het niet gebruiken van een tachograaf kan hoge boetes opleveren. 

Tachograaf inbouw, ijken en inspectie

Het team van Bakker Bedrijfswagens helpt u graag met al uw vraagstukken over de digitale tachograaf. Wij kunnen klanten hierbij ondersteunen door een tachograaf in te bouwen, te ijken of te inspecteren. Ook bieden wij de juiste begeleiding bij de overgang op nieuwe versies of updates van de digitale tachograaf. Denk hierbij aan de nieuwe smart tachograaf G2V2. 

stoneridge vdo tachograaf
'Een voorbeeld van de VDO Tachograaf en de Stoneridge Tachograaf.'

De nieuwe Smart Tachograaf G2V2

Voertuigen met een datum eerste toelating (eerste tenaamstelling) tot en met 20 augustus 2023 mogen zijn uitgerust met een G2V1-tachograaf om werkzaamheden te kunnen uitvoeren waarvoor de tachograafplicht geldt.

Wanneer het voertuig ingezet wordt in het buitenland (lidstaten EU) het land van registratie, dan moet het voertuig alsnog uitgerust zijn met een G2V2-(transitie)-tachograaf. Dat betekent dat: een voertuig met een Nederlands kenteken dat is uitgerust met een G2V1-tachograaf na 19 augustus 2025 niet meer buiten Nederland gebruikt mag worden. 

  • Voertuigen die nog geen smart tachograaf hebben moeten voor 31 december 2024 voorzien zijn van de nieuwe G2V2 tachograaf.

  • Voertuigen die wel al een smart tachograaf hebben maar van de eerste generatie (G2V1) moeten voor 19 augustus 2025 voorzien zijn van de nieuwe G2V2 tachograaf als ze het voertuig buiten Nederland willen blijven gebruiken.

 

nieuwe tachograaf daf
'Introductiefasen Tachograaf'


Vervanging tachograaf tegen concurrerende prijzen 

Neem contact met ons op voor de aanschaf van een nieuwe tachograaf. Momenteel bieden wij het vervangen van de tachograaf aan tegen concurrerende prijzen.

Wij kunnen een losse tachograaf leveren (balieverkoop) of we kunnen een tachograaf leveren inclusief inbouw en ijken. Dit kunnen we voor u uitvoeren in één van onze twintig Bakker Bedrijfswagens werkplaatsen.

Neem contact met ons op voor:

  • Balieverkoop van een losse tachograaf
  • Aanschaf tachograaf inclusief inbouw en ijken
  • Tachograaf keuringen en ijken/kalibreren
  • Advies over de digitale tachograaf 


Vul vrijblijvend onderstaande formulier in voor de actuele prijzen en voorwaarden. 

tachograaf inbouwen werkplaats bakker bedrijfswagens

'Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Neem altijd eerst contact met ons op voor de meest actuele informatie, prijzen of om een afspraak te maken.'

Afspraak maken of meer informatie over deze dienst?

Wilt u een afspraak maken of heeft u een andere vraag? Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.