Erkend Duurzaam Plus

Bakker Bedrijfswagens beschikt over het Erkend Duurzaam Plus certificaat. Het plus certificaat is een verdieping van de standaard certificering van Erkend Duurzaam en bevat ook onderwerpen, zoals energie en afvalbeheer.  

Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) en is het bewijs dat Bakker Bedrijfswagens in alle facetten van haar bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM.

erkend duurzaam plus bakker bedrijfswagens

Erkend duurzaam 'plus' een logische vervolgstap

Met Erkend Duurzaam voeren we een aantoonbaar MVO-beleid. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.” Een logische vervolgstap was om ons te laten certificeren als Erkend Duurzaam Plus. Hiermee worden ook onderwerpen belicht als energie en afval. We hebben hierin laten zien dat we aanzienlijke stappen zetten om de impact op het milieu te reduceren. Met Erkend Duurzaam Plus certificering voldoen we tevens aan de EED-informatieverplichting

Goed werkgeverschap

Als werkgever hecht Bakker Bedrijfswagens ook veel waarde aan duurzaamheid richting haar werknemers. Dit komt tot uiting in de arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven die wij onze medewerkers bieden. Daarnaast is er veel aandacht voor het welzijn van de werknemers. 

Duurzame mobiliteit

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Bakker Bedrijfswagens staan dan ook alle schone en zuinige modellen van DAF trucks, GINAF trucks, Fiat Professional en Iveco. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt gewerkt met duurzame materialen.”

Milieubeleid

Als toonaangevend bedrijfswagendealer neemt Bakker Bedrijfswagens haar verantwoordelijkheid als het gaat om de zorg voor het milieu. Naast het voldoen aan de gestelde eisen vanuit de milieuwet en wet- en regelgeving, heeft Bakker Bedrijfswagens een milieumanagementsysteem opgezet. Dit systeem is gebaseerd op ISO 14001, de mondiale norm voor milieumanagement. Hierin zijn eisen gespecificeerd, welke wij inzetten om milieuprestaties te verbeteren.

ISO 14001

Schoner milieu begint bij onszelf

Door de inzet van het milieumanagementsysteem is de zorg voor het milieu op structurele wijze gewaarborgd. De uitkomsten worden jaarlijks getoetst door een onafhankelijke instelling. Deze manier van werken houdt ons scherp en dwingt ons om continue te kijken naar de ontwikkelingen in de markt ten aanzien van producten, wetgeving, diensten en technieken die bijdragen aan een schoner milieu.  

Uitgangspunten van het milieumanagementsysteem

  • Nemen van maatregelen om milieu-incidenten te vermijden en om eventuele gevolgen ervan te beperken
  • Bewaken van afvalstromen vanuit de werkplaats
  • Toepassen van de beste technische en economisch verantwoorde maatregelen en voorzieningen om nadelige gevolgen voor het milieu tot een minimum te reduceren
  • Bewust gebruik van water, energie en grondstoffen

Deze milieubeleidsverklaring wordt kenbaar gemaakt aan alle medewerkers en relevante leveranciers. De directie en medewerkers zetten zich elke dag in om de impact op het milieu zo minimaal mogelijk te laten zijn.

ISO 9001 de norm voor kwaliteitsmanagement

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Met een ISO 9001 certificaat toont Bakker Bedrijfswagens klanten en prospects dat de processen voldoen aan internationale normen en dat we veel waarde hechten aan continue verbetering. 

Onze doelstellingen zijn het leveren van producten en diensten die aan de eisen van de klant voldoen, en daarmee de klanttevredenheid verhogen. Het is de structuur van ons bedrijf, in combinatie met de planning, processen, middelen en informatie die Bakker Bedrijfswagens gebruikt om kwaliteitsdoelen te halen.