22 miljoen euro subsidie voor elektrische bedrijfswagens

In het klimaatakkoord is afgesproken dat vanaf 2025 zo’n 30 Nederlandse steden een zero emissiezone invoeren voor stadslogistiek. Daarbij is ook afgesproken dat er ondersteuning komt voor ondernemers die een elektrische bedrijfswagen willen aanschaffen. 

Vanaf 15 maart 2021 kan je als ondernemer 10 procent van de netto catalogusprijs van een elektrische bedrijfswagen gesubsidieerd krijgen. Hierbij geldt een maximum van 5.000 euro. Voor elektrische bedrijfswagens van de categorieën N1 en N2 is er voor 2021 in totaal 22 miljoen euro beschikbaar gekomen. Tot en met 2025 is er 185 miljoen euro beschikbaar wat goed moet zijn voor de registratie van circa 44.000 elektrische voertuigen. Het is een volgende stap in het schoner maken van het Nederlandse wagenpark. 

Aanschaf of lease aantrekkelijker

Er zijn steeds meer verschillende elektrische bedrijfswagens op de markt, van kleine tot grotere voertuigen met veel laadruimte. Elektrische bussen zijn goedkoper in onderhoud en gebruik, maar duurder in de aanschaf. Daarom kunnen ondernemers tot en met 2025 subsidie krijgen bij de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bedrijfswagen. Omdat de prijs van een bus afhangt van de omvang, is de subsidie 10% van de nieuwprijs, met een maximum van 5000 euro. In combinatie met de subsidie kunnen ondernemers fiscale instrumenten inzetten die een korting opleveren bij de aanschaf van een schone bus aantrekkelijk maken, zoals milieu-investeringsaftrek.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Minimale actieradius van 100 kilometer
  • Catalogusprijs moet boven de 20.000,- euro zijn
  • Ondernemer dient de auto minimaal 3 jaar op naam te hebben
  • Maximum subsidie aanvraag van 400 voertuigen per klant 

Subsidie bij aanschaf van de E-Ducato

In ons Fiat Professional assortiment bieden wij de elektrische Fiat E-Ducato aan. De E-Ducato valt in de juiste categorie bedrijfswagens en komt daardoor in aanmerking voor de subsidie regeling. Laat je informeren door één van onze Fiat vertegenwoordigers of lees hier alles over de E-Ducato.

Subsidie E-Ducato