Uitgebreide veldtest gestart voor Nieuwe Generatie distributietrucks

Samen met klanten is DAF uitgebreide veldtests gestart van een geheel Nieuwe Generatie distributietrucks. Deze zullen de unieke DNA delen met de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ voor de lange afstand, die een nieuwe standaard hebben geïntroduceerd op het gebied van kwaliteit, veiligheid, efficiency en chauffeurscomfort.

In de tweede helft van 2022 worden de Nieuwe Generatie distributietrucks geïntroduceerd. De nieuwe serie komt dan beschikbaar naast het uitgebreide programma van de populaire en veelzijdige DAF CF trucks.

Nieuwe Generatie DAF

De introductie van de Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ in 2021 bleek in heel Europa een groot succes. Ook de vakpers reageerde na de eerste testritten met veel enthousiasme. Als kers op de taart werd de Nieuwe Generatie DAF bekroond met 'International Truck of the Year 2022'. In de orderportefeuille werd ook het succes zichtbaar. Met bijna 20.000 eenheden brak de drieling alle records in de rijke geschiedenis van de Nederlandse truckfabrikant.

Voldoet aan nieuwe Europese regelgeving

De nieuwe trucks voor het transport over de lange afstand zijn de eerste bedrijfsvoertuigen die zijn ontwikkeld op basis van de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van gewichten en afmetingen. Evenals de XF, XG en XG+ blinken de distributietrucks uit op het gebied van verkeersveiligheid, efficiency en lage emissies als chauffeurscomfort. 

Nieuwe toekomst transport lange afstand

Door de introductie van XF, XG en XG+ startte er tevens een nieuwe toekomst van het transport over de lange afstand. “We zijn nu op weg om ook de toekomst van de regionale en nationale distributie te starten. Direct zicht, zitpositie, ergonomie, afwerking; het wordt allemaal van nieuwe klasse. Dit geldt ook voor de superieure voertuigefficiency en rijeigenschappen,” aldus Ron Borsboom, executive director Product Development.

Nieuwe generatie DAF

Lancering Nieuwe Generatie distributietrucks

In het tweede helft van 2022 wordt de Nieuwe Generatie distributietrucks geïntroduceerd. De nieuwe serie komt dan beschikbaar naast het uitgebreide programma van de populaire en veelzijdige DAF CF trucks.