Bakker Bedrijfswagens en Techniek!

Dat de jeugd de toekomst heeft is algemeen bekend. Dat er enorm veel kansen liggen in techniek is helaas iets minder bekend. Hoogeveen ‘On stage’ is een succesvol evenement waarbij VMBO leerlingen de kans krijgen kennis te maken met hun toekomstige beroepen en werkgevers. Het Beroepenfeest was een groot succes afgelopen week en wordt opgevolgd door de ‘Doe dagen’, waarbij leerlingen bedrijven bezoeken en ‘live’ kennis mogen maken met de werkplekken.

Bakker Bedrijfswagens ondersteund dit evenement enorm en is actief betrokken met de 4 vestigingen die in Hoogeveen gevestigd zijn. Maar liefst 35 leerlingen hebben zich aangemeld om te zien hoe de het werk van een Bedrijfsautotechnicus, Schadehersteller of een Monteur Techniek eruit ziet. Belangrijk werk dat er toe doet, nu en in de toekomst.

Werken bij Bakker

Werken bij Bakker betekent werken met de nieuwste technieken op gebied van Automotive en Transport. Actuele thema's zijn onder meer de Nieuwe Generatie DAF trucks, maar ook de komst van elektrische bedrijfswagens en trucks. Er is een schrijnend tekort aan personeel in de sector, mede door de vergrijzing. Bij Bakker vinden we het belangrijk dat de jeugd op jonge leeftijd kennis maakt met beroepen in de techniek. Door onder meer de organisatie van deze 'Doe Dagen', kunnen we daar concreet aan bijdragen en VMBO’ers nu al enthousiasmeren voor een leer-werk (BBL) traject. Daarnaast heeft Bakker voor deze groep een eigen Academy, waar ze praktijkgericht les ontvangen door onze ervaren leermeesters. 

De 'Doe Dagen' 

De werkbezoeken vinden plaats op 24 en 25 mei. We zien er naar uit om de 35 leerlingen te ontvangen en omarmen het initiatief van On Stage. Een platform dat leerlingen de kans geeft om gericht een helpend (beroeps) netwerk op te bouwen. Dat kan leiden tot nieuwe gesprekspartners, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding. En daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen!

  • 20220517_VMBO_on_stage4_900.jpg
  • 20220517_VMBO_on_stage1_900.jpg
  • 20220517_VMBO_on_stage2_900.jpg
  • 20220517_VMBO_on_stage5_900.jpg
  • 20220517_VMBO_on_stage3_900.jpg