Bakker Bedrijfswagens opent nieuwe opleidingslocatie van haar Bakker Academy

Donderdag 10 november is de officiële opening van de nieuwe locatie van de Bakker Academy. Hét unieke opleidingscentrum voor medewerkers van Bakker Bedrijfswagens. De Academy is gevestigd in Zwolle aan de Ceintuurbaan 50.

Wat in 2018 begon aan de kantinetafel van de vestiging in Apeldoorn met 10 leerlingen, is vijf jaar later uitgegroeid naar een volwaardige leslocatie voor de ruim 70 leerlingmonteurs van Bakker Bedrijfswagens.

Kwaliteit door kennisoverdracht van eigen leermeesters

De Bakker Academy organiseert lesdagen voor mbo-leerlingen, met als doel het niveauverschil tussen opleiding en praktijk te verkleinen. De lessen worden gegeven door eigen leermeesters en een bevoegde docent, die tijdens de lesdagen aanwezig is. Ook worden inmiddels trainingen verzorgd voor receptie- en magazijnmedewerkers. Deze trainingen zorgen ervoor, dat de kwaliteit van de verschillende disciplines binnen onze garagebedrijven verbetert. Daarnaast verbindt het collega’s van verschillende vestigingen en wordt kennis gedeeld.

Bakker Academy

Samenwerking met Hogeschool van Arnhem

Bakker Bedrijfswagens is naast haar eigen Academy ook een samenwerking gestart met de Hogeschool van Arnhem (HAN). Samen met de HAN is een opleiding ontwikkeld, die gericht is op de technische kant van de Automotive en die voor de monteurs/studenten van Bakker Bedrijfswagens resulteert in een Associate Degree. Hiermee is Bakker Bedrijfswagens uniek in Nederland en daarmee haar tijd vooruit.

“Onze mensen zijn onze kracht. Zij maken het verschil en daar zijn we trots op!”

Bakker Bedrijfswagens vindt het belangrijk te investeren in haar werknemers. Het opleiden is hier dan ook een groot onderdeel van. Kennis wordt vergroot en het komt uiteindelijk de kwaliteit in de werkplaats ten goede. Daarnaast is de autotechniek volop in ontwikkeling, onder andere op het gebied van elektrische voertuigen. Op de Academy wordt op dit gebied dan ook volop getraind.

Bakker Academy

Over Bakker Bedrijfswagens

Bakker Bedrijfswagens – onderdeel van de Bakker Groep – heeft 500 medewerkers, verdeeld over 20 locaties in Noord-, Midden-, en Oost-Nederland. Bakker Bedrijfswagens richt zich in hoofdzaak op het op maat leveren en onderhouden van vrachtwagens van de merken DAF, Ginaf en Tatra en bestelwagens van de merken Fiat Professional en Iveco. Ook beschikt Bakker Bedrijfswagens over een eigen Schadeherstelbedrijf en een eigen Techniekbedrijf.

De Bakker Groep heeft naast de Bedrijfswagendivisie een Logistieke divisie met warehouse- en transportactiviteiten van food en aanverwante producten. Hiermee vervult zij de logistieke schakel tussen voedingsfabrikanten en retailers. Bakker Logistiek is actief in Nederland met vestigingen in Zeewolde, Deventer, Gieten, Heerenveen en Tilburg.