Informatie over de waarschuwingssticker dodehoek Frankrijk

Bij deze willen we u informeren over de verplichting van een waarschuwingssticker voor de dodehoek in Frankrijk. Sinds 1 januari 2021 is dit wettelijk verplicht voor voertuigen boven de 3.5 ton. Kwetsbare weggebruikers worden op deze manier gewaarschuwd voor de dodehoek.

Vrachtwagens en trekkers

De signalisatie op vrachtwagens en trekkers moet op de rechtse achterkant (tussen 0,9 en 1,5 m van de grond) en op elke zijkant vooraan (tussen 0,9 en 1,5 m van de grond) worden aangebracht. (*Indien aanbrengen van de sticker technisch niet mogelijk is binnen dit bereik, kan deze hoger worden geplaatst tot max 2.10m vanaf de grond). 

Aanhangwagens en opleggers

De signalisatie moet op aanhangwagens en opleggers rechts achteraan op een hoogte tussen 0,9 en 1,5 m worden aangebracht, evenals op elke zijkant. Voor de aanhangwagens moet de signalisatie aan de zijkant worden bevestigd in de eerste meter van de carrosserie vooraan op een hoogte tussen 0,9 en 1,5 m. Voor de opleggers moet dit in de eerste meter achter de koppelingsschotel op een hoogte tussen 0,9 en 1,5 m hoogte.  

Onze TRP oplossingen voor de waarschuwingssticker dodehoek

dodehoek sticker frankrijk

Dodehoek stickers aanschaffen? Neem contact met ons op voor meer informatie.

*Aan de informatie en afbeeldingen in dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. Zie ook de website van de Franse overheid (link) voor de meest actuele informatie. Neem contact met ons op voor meer informatie of om de stickers te bestellen.