Interesse in Nieuwe Generatie DAF is groot

Ruim een maand na de officiële lancering van de Nieuwe Generatie XF, XG, XG+ trucks zijn er al meer dan 1.000 klantorders geplaatst bij DAF. De populariteit voor de nieuwe voertuigserie voor langeafstandstransport is groot. Terwijl de Nieuwe Generatie DAF pas in oktober in productie gaat. 

Fantastische mijlpaal voor DAF

Gedurende het 90-jarig bestaan van DAF is het nog niet eerder gebeurd dat er na een officiële lancering zoveel orders werden geplaatst, aldus Richard Zink, lid van Bestuur van DAF Trucks en verantwoordelijk voor Marketing & Sales.

Richard Zink, lid Bestuur DAF Trucks

Hiermee heeft DAF een nieuwe mijlpaal bereikt. Wat hierin bijzonder is dat veel klanten een order hebben geplaatst, zonder dat ze de truck hebben kunnen zien. Dit spreekt een enorm groot vertrouwen uit vanuit de klanten van DAF en laat zien dat het DAF is gelukt écht baanbrekend te zijn op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort.

Nieuwe Generatie DAF
Nieuwe Generatie XF, XG, XG+

Ook alternatieve aandrijving nieuwe DAF's

De Nieuwe Generatie DAF vertegenwoordigd hiermee een geheel nieuw platform, waarbij al rekening is gehouden tijdens het ontwerp van het chassis en de nieuwe cabine, voor zowel een batterij-elektrische aandrijving als een aandrijving via waterstof. Daarnaast werkt DAF ook aan een verbrandingsmotor, die op waterstof draait. Deze laatste ontwikkeling zal nog een aantal jaren op zich laten wachten, totdat de laadinfrastructuur voor waterstof is verbeterd. 

Alternatieve aandrijflijnen in ontwikkeling