Introductie Fiat Ducato E6D-Final Serie 8

De Fiat Ducato krijgt een flinke update. De nieuwe Ducato E6D-Final is zowel van binnen als motorisch op tal van punten verbeterd en vernieuwd. De Fiat Ducato heeft zich na 40 jaar ruimschoots bewezen. Het is een bedrijfswagen die uitblinkt in haar wenbaarheid, veiligheid en veelzijdigheid. Ook bij deze upgrade vertaalt zich dit terug, doordat de aanpassingen leiden tot efficiëntie en rijcomfort.

Opgefrist interieur en sportieve look

Het interieur is verfraaid met onder meer een opnieuw ontworpen dashboard, stuur, versnellingspook en deurpanelen. U kunt met de nieuwe Uconnect 10" touchscreen eenvoudig het satelliet navigatiesysteem inclusief TomTom 3D-kaarten en ingebouwde draadloze Apple CarPlay/Android Auto bedienen. Met de volledig digitaal instrumentencluster kunt u eenvoudig rij- en navigatie-informatie aflezen. 

Dashboard Fiat Ducato
Rij- en navigatie-informatie van Ducato E6D-Final

De voorzijde van de Fiat Ducato heeft ook een sportievere look gekregen, door het nieuwe Fiat-embleem in het midden. De krachtige nieuwe lampen met full-LED-technologie is een echte aandachtstrekker. Door de toepassing van full-LED-technologie geven de lampen wel 30% meer helderheid. De richtingaanwijzer is ook van stijl gewijzigd met een vernieuwd LED-lichtgeleider. 

Fiat Ducato
Voorzijde van de Ducato E6D-Final

Eerste bedrijfswagen die autonoom level 2 rijdt

Het is geen uitzondering dat auto's met level 2 autonoom rijden. Ook wel 'hands-off' genoemd. De nieuwe Fiat Ducato blinkt hierin uit als het gaat om de lichte bedrijfswagen, want het is hiermee de eerste bedrijfswagen die autonoom 2 rijdt (beschikbaar vanaf eind 2021). De Fiat kan hiermee zowel accelereren, sturen als remmen. Uiteraard blijft u als bestuurder verantwoordelijk en ontvangt u een waarschuwingssignaal wanneer u het stuur te lang loslaat. Het unieke van level 2 autonoom rijden is dat de systemen de data over de snelheid en de positie van de auto combineren. Daarnaast biedt de nieuwe Ducato nog een tal van andere geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS). Denk hierbij aan:

  • Snelheidsbeperking
  • Verkeersbordherkenning
  • Brake assist, voor onverwachte obstakels, zoals voetgangers en fietsers
  • Adaptive Cruise Control met Stop & Go
  • Lane Keep Assist
  • Traffic Jam Assist
  • Digitale binnenspiegel die het achteruitkijkbeeld digitaal verbetert en toont. 

 

Verbeterd ECS-systeem

Ook is er bij de update volop aandacht geweest voor de stabiliteitsregeling ECS, waardoor wordt voorkomen dat de wielen doorslippen en de tractie van de bedrijfswagen wordt verbeterd. Zo is het ESC-systeem aangevuld met:

  • Cross-Wind Assist; deze functie zorgt ervoor dat u niet de controle verliest over uw bedrijfswagen, wanneer een krachtige zijwind op uw auto duwt. 
  • Trailer Stability; wanneer u met een aanhanger rijdt, wordt met deze functie de bedrijfswagen gestabiliseerd, indien de combinatie de neiging krijgt tot pendelbewegingen.
  • Post Collision Braking; met deze zogeheten 'precrash-systeem' wordt via een geautomatiseerd computersysteem de impact van een verkeersongeval verminderd dan wel voorkomen. 

 

Zuinig in gebruik

Door de nieuwe lichtere Multijet3-dieselmotoren is de Fiat Ducato zuiniger in gebruik en heeft een lagere CO2-uitstoot. De vernieuwde Ducate is leverbaar in vier vermogensniveaus (120, 140, 160 en 180 pk) en heeft een verbeterde handgeschakelde zesversnellingsbak of automatische 9-traps transmissie. U kunt hierin kiezen in twee verschillende motoren, namelijk de Light Duty of de Heavy Duty homologaties.  

Interesse?

Heeft u interesse in deze nieuwe Ducato of wilt u meer informatie ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.