Introductie van de Nieuwe Generatie DAF XD en XDC

DAF Trucks luidt de toekomst van distributietransport in met de introductie van de Nieuwe Generatie DAF XD en XDC op de IAA Transportation 2022 in Hannover. Daar presenteert DAF bovendien een volledig nieuwe serie volledig elektrische aandrijflijnen voor de Nieuwe Generatie DAF XD en XF trucks. Deze voertuigen bieden ranges tot meer dan 500 ‘emissieloze’ kilometers. 

DAF XD
'De nieuwe DAF XD'

DAF onderstreept hiermee opnieuw dat het voorop gaat bij de verduurzaming van het transport. 

 • Volledig nieuwe DAF XD serie stelt nieuwe norm in distributiesegment
  • DNA gedeeld met de toonaangevende DAF XF, XG en XG+
  • Beste veiligheid, efficiëntie en chauffeurscomfort in zijn klasse
  • Geschikt voor de meest uiteenlopende inzetten
  • Productie start in najaar van 2022

 • Nieuwe DAF XDC en XFC voor specifieke toepassingen in de bouw:
  • Configuraties met 3 en 4 assen
  • Robuust ontwerp met een unieke grille en bumper
  • Grote oploophoek en bodemvrijheid

 • Nieuwe DAF XD Electric en XF Electric: toonaangevend op milieugebied:
  • Ultramoderne PACCAR e-motoren met vermogens tot 350 kW (480 pk)
  • Ruime keuze aan efficiënte batterijpakketten
  • Emissieloze ranges van 200 tot meer dan 500 kilometer
  • Nieuwe DAF assemblagefabriek voor elektrische trucks

 • De nieuwe DAF XF nu ook leverbaar met Dag Cabine en Slaap Cabine

 

'Nieuwe Generatie DAF XD is uitgeroepen tot Truck of the Year 2023'

Nieuwe DAF XD luidt de toekomst van distributie in

De Nieuwe Generatie DAF XD serie deelt zijn DNA met de 'International Truck of the Year 2022', de meervoudig bekroonde XF, XG en XG⁺ trucks voor de lange afstand. De Nieuwe Generatie DAF XD zet in zijn klasse de nieuwe norm op het gebied van veiligheid, efficiëntie en chauffeurscomfort. 

Nieuwe DAF XD en XDC

De nieuwe norm in veiligheid

Het cabineontwerp van de Nieuwe Generatie DAF XD kenmerkt zich door een grote voorruit en grote zijruiten met zeer lage raamlijnen voor het beste direct zicht in deze klasse. Ook de lage cabinepositie (17 cm lager dan bij de Nieuwe XF) draagt daaraan bij, evenals het nieuwe 'Vision Dashboard'. Dat loopt aan bijrijderszijde steil af richting de voorruit. 

Als optie is aan de bijrijderszijde een Kerb View Window leverbaar, dat in combinatie met de opklapbare bijrijdersstoel, een onbelemmerd zicht biedt op voetgangers en fietsers naast de truck. Het DAF Digital Camera System en de DAF Corner View dragen bij aan een ongeëvenaard indirect zicht. De DAF City Turn Assist waarschuwt de chauffeur met zichtbare en hoorbare signalen wanneer andere weggebruikers zich in de dode hoek aan bijrijderszijde bevinden.

De nieuwe norm in efficiëntie

De aerodynamische cabine draagt bij aan een uiterst laag brandstofverbruik en bijbehorend lage CO2-uitstoot. De taps toelopende cabine van de XD deelt zijn grote radii, gebogen voorruit, optimale afdichtingen en perfecte luchtstromen in en rond het motorcompartiment met DAF’s modellen voor lange afstanden: de XF, XG en XG⁺. De toonaangevende voertuigefficiency wordt nog verder verbeterd door de nieuwe PACCAR MX-11-motor, het slimme uitlaatgasnabehandelingssysteem, het lage voertuiggewicht, de standaard TraXon geautomatiseerde transmissie en de geavanceerde systemen die de chauffeur ondersteunen tijdens het rijden. Het uitgebreide aanbod PTO's, opbouwmodules en connectoren zorgen voor maximale opbouwvriendelijkheid. 

De nieuwe norm in chauffeurscomfort

De Nieuwe Generatie XD wordt geleverd met uitstekende, gemakkelijk toegankelijke en ruime cabines met volumes tot maar liefst 10 m3. Naast een Slaap en een Slaap Hoog Cabine, is een Dag Cabine leverbaar die standaard een extra verlenging achter de stoelen heeft voor veel binnenruimte. De ideale zitpositie voor de chauffeur wordt gegarandeerd door een ongeëvenaard verstelbereik van zowel de stoel als het stuurwiel. Het in het oog springende en ergonomische dashboard is voorzien van kristalheldere en volledig digitale displays. Door de combinatie van een nieuw ontworpen voorzijde van het chassis, een nieuwe cabine-ophanging en een nieuwe ophanging van de achteras, rijdt de XD ook nog eens fantastisch. 

interieur DAF XD

Uitstekende veelzijdigheid

De Nieuwe Generatie DAF XD kan vanaf nu besteld worden en is beschikbaar in een breed palet aan 4x2 en 6x2 asconfiguraties, zowel trekker als bakwagen. De productie begint in de herfst van 2022.

De geheel nieuwe DAF XD voor het distributietransport is zowel voor de eigenaar als de chauffeur de perfecte optie. 

DAF XDC en XFC voor speciale toepassingen in de bouw 

Op de IAA Transportation 2022 presenteert DAF ook de Nieuwe Generatie DAF XDC en XFC. Deze serie hoogwaardige bouwvoertuigen omvat configuraties met twee, drie en vier assen en met enkele of dubbele aandrijving. DAF levert daarmee voor vrijwel elke specifieke toepassing in het bouwsegment de ideale truck op maat.

DAF XFC
'De nieuwe DAF XFC construction uitvoering'

Hoog laadvermogen en robuust ontwerp

De Nieuwe Generatie XDC is leverbaar met de 10.8 liter PACCAR MX-11 motor. De XFC is daarnaast ook beschikbaar met de 12.9 liter PACCAR MX-13 motor. Beide modellen bieden dankzij hun lage eigengewicht een hoog laadvermogen. De XDC en XFC zijn ontworpen voor zware werkzaamheden onder uitdagende omstandigheden en hebben daarom een extra robuuste bumper en een stalen beschermingsplaat voor de radiateur. De XDC en XFC – die zich uiterlijk ook onderscheiden door een stoere grille – hebben een grote oploophoek en een grote bodemvrijheid voor uitstekende off-roadprestaties. 

De nieuwe serie premium DAF trucks voor speciale toepassingen en de bouwsector zijn vanaf nu te bestellen. De productie start begin 2023.

De nieuwe 2-, 3- en 4-assige DAF XDC en XFC trucks zijn de perfecte voertuigen voor zowel speciale toepassingen als het bouwsegment. Ze combineren hoge laadvermogens met uitstekende off-road prestaties en een robuust ontwerp.

DAF XDC
'De DAF XDC een perfecte truck voor het bouwsegment' 

DAF kondigt Nieuwe Generatie DAF XD Electric en XF Electric aan

DAF Trucks versterkt zijn positie als toonaangevende fabrikant van ‘zero emission’ voertuigen met de introductie van de nieuwe XD Electric en XF Electric. Deze innovatieve trucks zijn voorzien van volledig nieuwe, modulaire aandrijflijnen voor ‘zero emission ranges’ van 200 tot meer dan 500 kilometer. De DAF XD Electric en DAF XF Electric komen beschikbaar als trekker en als bakwagen en kunnen vanaf nu worden besteld. 

Om de nieuwe DAF XD Electric en XF Electric optimaal af te stemmen op de behoeften van de klant, leveren de efficiënte en betrouwbare PACCAR e-motoren vermogens van 170 tot 350 kW (230 tot 480 pk). In combinatie met batterijsamenstellingen met tot in totaal 5 pakketten, kan het totale volledige elektrische bereik oplopen tot meer dan 500 kilometer – vanzelfsprekend afhankelijk van inzet en omstandigheden. 

'De nieuwe elektrische DAF XF en XD' 

Opties voor snelladen en wisselstroomladen

De Nieuwe Generatie XD Electric en XF Electric zijn geschikt voor snelladen met vermogens tot 325 kW. Een batterij van drie pakketten kan hierdoor in iets meer dan drie kwartier van 0 tot 80% van zijn capaciteit worden opgeladen. De optionele boordlader biedt de mogelijkheid om met wisselstroom (AC) tot 22 kW op te laden. Dit biedt de flexibiliteit om het voertuig ook in te zetten wanneer geen gelijkstroomladers (DC) beschikbaar zijn. 

Gebouwd in Eindhoven

De innovatieve DAF XD Electric en XF Electric worden geassembleerd op een gloednieuwe productielijn in Eindhoven. De productie gaat in 2023 van start. 'Met de geheel nieuwe, modulaire EV-aandrijflijnen neemt DAF opnieuw de leiding op het gebied van emissievrij transport en biedt DAF zijn klanten eersteklas, volledig elektrische truckoplossingen.'

Nieuwe versies van de DAF XF 'International Truck of the Year 2022'    

Op de IAA Transportation 2022 introduceert DAF ook nieuwe uitvoeringen van de Nieuwe XF – ‘International Truck of the Year 2022’. Die wordt nu ook met Dag en Slaap Cabine leverbaar, naast de bestaande Slaap Hoog variant. 'Met de uitbreiding van de Nieuwe Generatie XD, XF, XG en XG⁺, met een keur aan chassis- en cabinevarianten, biedt DAF de meest geavanceerde trucks voor elke toepassing: van distributie tot het vervoer over de lange afstand, van zwaar transport tot aan de bouw.' 

Meer informatie of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op. 

 • 41 DAF XD Interior Kerb View Window and Folded Seat s.jpg
 • 42 DAF XD Interior Driver Position s.jpg
 • 13 DAF XD s.jpg