Najaarstips voor uw camper

Het najaar kent allerlei charmes. De natuur verandert geleidelijk in de mooiste tinten rood, oranje, geel en groen. Ook zijn de temperaturen nog aangenaam om er actief op uit te gaan, om bij terugkomst in uw camper te genieten van een lekkere kop warme chocomelk. Door de vallende bladeren en de verschillende weertypen kan het ook gladder worden op de weg. Wij hebben daarom een aantal tips voor u op een rij gezet, waar u aan kunt denken, zodra u op pad gaat met uw camper: 

  • Controleer het oliepeil en de ruitensproeiervloeistof. Het is raadzaam om dit zelf te doen voor vertrek, zodat u weet hoe u deze zelf kunt vervangen, indien nodig.
  • Controleer uw bandenspanning. Bij de camper is deze vaak hoger dan bij een auto, namelijk 4,5 bar. Niet alle tankstations zijn uitgerust met een adequate luchtpomp voor deze hoge spanning. Houd hier dan ook rekening mee.
  • Het is raadzaam om uw banden één keer in de zes jaar te vervangen, ongeacht het aantal gereden kilometers. Onderweg wilt u de kans op een klapband verkleinen. Is het profiel minder dan 2,0 millimeter dan is het sowieso raadzaam om de banden te vervangen.
  • Gaat u naar Duitsland met uw camper dan volstaan M+S (modder en sneeuw banden). Let hierbij wel op dat deze geschikt zijn voor winterse weersomstandigheden. Reist u naar Oostenrijk dan zijn winterbanden verplicht. Twijfelt u of uw banden volstaan, rijdt dan voor de zekerheid langs bij uw onderhoudsgarage

Najaarstips camper

Staat uw camper langere tijd stil?

Gaat u in het najaar en in de winter niet meer op pad met uw camper en brengt u deze naar een stalling dan adviseren we u om een kastje in te laten bouwen, waarmee steenmarters worden verjaagd. De kosten voor reparatie kunnen zomaar oplopen naar € 1500,-, terwijl een kastje € 85,- kost.

Schade door een steenmarter

Afgelopen jaar hebben we regelmatig campers in onze werkplaats gehad, die waren aangetast door steenmarters. Deze kunnen uw camper flink vernielen. Zo kunnen ze de lichtfilters, leidingen en bekabeling kapot maken, maar ook isolatie laten deze dieren niet ongeschonden. Tot slot nemen ze diverse beesten mee in uw camper, denk aan vogels, muizen en zelfs vissen. We zien inmiddels van alles voorbij komen in onze werkplaatsen.

Vervanging distributieriem

Staat uw camper regelmatig lange tijd stil dan willen we u adviseren om eenmaal in de vier jaar de distributieriem te vervangen. Hiermee voorkomt u grote schade aan uw motor. Informeer tijdens de onderhoudsbeurt of de distributieriem in uw camper toe is aan vervanging. 

Onderhoudsbeurt laten uitvoeren?

Wilt u onderhoud laten uitvoeren aan uw camper of bedrijfswagen neem dan contact op met één van onze vestigingen bij u in de buurt. Wij helpen u graag verder!