Nieuwe samenwerking, Andries van de Werf vertelt erover

Enkele weken geleden is Bakker Bedrijfswagens Emmen een samenwerking aangegaan met Camper Deluxe uit Rogat en Wendker wohnmobile uit Twist, net over de grens bij Duitsland. Deze camperspecialisten zijn partners en bieden 70 campers aan in de verhuur. Beide bedrijven zijn een familiebedrijf met ruime ervaring, bieden professionele service en garanderen kwaliteit. Om deze kwaliteit te kunnen borgen is er een samenwerking aangegaan met Bakker Bedrijfswagens Emmen. Andries van der Werf, Service Adviseur op de locatie Emmen, vertelt er met veel enthousiasme over. 

Wat is je rol binnen Bakker Bedrijfswagens?

Ik zit bij de receptie en voer als Service Adviseur uiteenlopende werkzaamheden uit. Denk hierbij aan:

  • Afhandeling van schades en het onderhouden van het contact met experts, om ervoor te zorgen dat schades goed worden afgehandeld bij de verzekeraar.
  • Afhandeling stranding in binnen- en buitenland, waar we klanten de 24-uur servicedienst van DAF ITS aanbieden. Dit is een callcenter dat 24 uur per dag bereikbaar is.
  • Verwerken en coördineren van nieuwe aanvragen
  • Plannen van uiteenlopende werkzaamheden


Hoelang ben je werkzaam bij Bakker Bedrijfswagens?


Ik ben circa 35 jaar in dienst bij Bakker Bedrijfswagens. Ik ben begonnen in het magazijn. ‘Wanneer het goed bevalt blijf je gewoon zitten’. Andries vertelt ons dat hij met name de camperhandel erg leuk vindt, waarbij hij veel waarde hecht aan klantonderhoud. Zo gaf hij aan dat hij klanten belt, zodra de camper weer toe is aan een onderhoudsbeurt. Wanneer hij op de hoogte is dat een klant ernstig ziek is, doet hij een extra telefoontje, ‘ik vind het belangrijk om dit contact te onderhouden’.

Hoe is de samenwerking ontstaan?

We hadden al geruime tijd een samenwerking met de camperspecialist Dulle mobile. Enkele weken geleden hebben we de samenwerking met Camper Deluxe en Wendker wohnmobile formeel gemaakt. Er was al enige tijd contact met deze partijen. Doordat ze de kwaliteit van de campers hoog in het vaandel hebben, is ervoor gekozen om het onderhoud te laten uitvoeren door een garage die officieel Fiat dealer is. Het voordeel hiervan is dat we alle apparatuur in huis hebben als dealer. Daarnaast kunnen we eenvoudig zien of een voertuig nog valt onder de garantie.

Nieuwe samenwerking Bakker Bedrijfswagens

Wat houdt de samenwerking in?

De campers komen minimaal eenmaal per jaar voor onderhoud. Dit is ook afhankelijk van het aantal kilometers dat wordt gereden met de camper. Wanneer circa 20.000 kilometer wordt gereden dan is onderhoud eenmaal per jaar voldoende. Sinds kort kunnen we ook gaskeuringen uitvoeren, welke verplicht zijn in Duitsland. Andries ziet dit als een mooie ontwikkelingen, want er is veel vraag naar en in deze regio is er slecht één partij die dit ook kan uitvoeren.

Hoe zie je de toekomst?

We zien uit naar een mooie & duurzame samenwerking en zijn enthousiast dat we nog meer campers in onderhoud krijgen. Een markt dat, volgens Andries, veel potentie heeft.