This is Major Tom to Ground Control; Bakker Bedrijfswagens presenteert nieuwe Oldskool truck!

Met trots presenteert DAF dealer Bakker Bedrijfswagens haar nieuwste ‘Special Edition DAF’.
Deze eigenzinnige Oldskool variant van de XF straalt brutaliteit uit, een vleugje lef en vrijheid en is gemaakt met passie en vakmanschap.

Major Tom is een fictieve astronaut in het verhaal van David Bowie van zijn album Space Oddity in de eind jaren 60. De kleuren en sfeer hiervan sluiten naadloos aan bij de nieuwe Oldskool truck verwijzend naar de retro DAF ATI.

Bakker Bedrijfswagens wilde eigenlijk voor een spectaculaire kleur gaan, maar door de beoogde retro look konden zij natuurlijk niet voorbijgaan aan de ‘good old’ DAF ATI uit de eind jaren 80. Niet alleen de kleuren maar ook de tekst ’ground control’ past deze DAF als een op maat gemaakt pak. Luchtvering rondom en de lage slaap cabine geeft deze DAF een stoere lage ‘’stance’’.

Uniek project

Dit keer is gekozen voor een cabine die nog niet veel zichtbaar is; een lage slaapcabine op de XF-variant. Nu is het zo, dat DAF de geïntegreerde stand-airco inmiddels ook leverbaar heeft gemaakt op andere cabine-varianten dan de XG+.  Dus het dak-rek zit het klimaatbeleid van de chauffeur in ieder geval niet in de weg. Uiteraard kon hierdoor het trapje, aan weerszijde van de achterkant van de cabine, niet ontbreken. En wat te denken van de Engelse zonneklep! Een op maat gemaakte variant voor een uniek project. Dit tezamen met de lichtbak incl. verstralers, zwaailampen en luchthoorns zetten het ’oldskool’ gevoel éxtra kracht bij. De bumperspoiler, hoekschilden, side-skirt verlengers (incl. opvulhoekje) en de spatscherm-verbreders geven de truck extra body.

Full options

Bakker Bedrijfswagens levert niets minder dan het beste. Dus ook ditmaal is de truck full options uitgevoerd. Denk daarbij o.a. aan lucht geveerde cabine-ophanging met geïntegreerde schokdempers, dubbellaags veiligheidsglas, DAF-hoekzicht camerasysteem, chauffeur- en bijrijdersstoel met luchtvering, luxe LED-interieurverlichting in de cabine, cabineklimaatregelaar, Predictive Cruise Control, DAF Infotainment System, Park Brake Assist en nog veel meer! Aan niets ontbreekt het bij deze stoere krachtpatser.

Uiteraard is dit idee voor deze truck geboren vanuit Bakker Bedrijfswagens maar mede dankzij onderstaande partners is dit project meer dan geslaagd! Speciale dank gaat dan ook uit naar:

Meer weten over deze robuuste, stoere truck? Neem gerust contact met ons op.

 • Demo 10 900 x 600.jpg
 • Demo 3 900 x 600.jpg
 • Demo 2 900 x 600.jpg
 • Demo 11 900 x 600.jpg
 • Demo 4 900 x 600.jpg
 • Demo 5 900 x 600.jpg
 • Demo 6 900 x 600.jpg
 • Demo 7 900 x 600.jpg
 • Demo 8 900 x 600.jpg
 • Demo 9 900 x 600.jpg
 • Demo 12 900 x 600.jpg