Nieuwe Generatie DAF Electric
Offerte aanvragen

Nieuwe Generatie DAF Electric

Steeds meer Europese gemeenten kondigen aan dat in de toekomst alleen voertuigen met een nuluitstoot in de stad zullen worden toegestaan. Hierdoor worden volledig elektrische vrachtwagens een must voor transportbedrijven die in steden opereren. De Nieuwe Generatie DAF XD en XF kunnen worden uitgerust met een volledig elektrische PACCAR e-aandrijflijn. Zo kunt u aan nieuwe regelgeving voldoen en bijdragen aan gezondere steden. PACCAR e-aandrijflijnen zijn volledig getest en bieden efficiënte laadsystemen, robuuste elektromotoren en een grote actieradius. Met deze flexibele, hoogwaardige oplossing kunnen volledig elektrisch voertuigen voor distributie en gemeentelijke toepassingen in landelijke omgevingen ook door u worden ingezet.

DAF elektrische vuilniswagen
Elektrische aandrijving DAF XD en XF

Ultramoderne elektrische motoren

De geavanceerde DAF XD en XF Electric worden aangedreven door de efficiënte en betrouwbare PACCAR EX-D1 en PACCAR EX-D2 elektromotoren met permanente magneten. Deze leveren vermogens van 170 kW/230 pk tot 350 kW/480 pk. Om deze elektrische voertuigen perfect af te stemmen op uw behoeften en toepassing is er een compleet assortiment accupacks met 2 tot 5 banken beschikbaar. Hierdoor is een ‘bereik met nuluitstoot’ van meer dan 500 kilometer op één acculading mogelijk. Bij een optimale voertuig- en oplaadplanning kunnen de trucks zelfs volledig elektrisch maar liefst 1000 kilometer per dag afleggen.

De elektrische DAF trucks geschikt voor opbouw

Dankzij de flexibele en modulaire accupacks op het chassis bieden de Nieuwe Generatie DAF XD en XF Electric een toonaangevende opbouwvriendelijkheid. Accupacks kunnen optimaal worden afgestemd op de toepassing van het voertuig, waardoor er voldoende ruimte overblijft voor bijvoorbeeld opbouwen voor zijdelings beladen en kraanpoten. Een 650V e-PTO is als optie leverbaar voor het aandrijven van hulpapparatuur, zoals een elektrische koelinstallatie voor transport met temperatuurregeling of een elektro-hydraulische kraan. Hierdoor is er geen aparte generator nodig.

Elektrische DAF XF trekker en XD bakwagen

DC-snelladen standaard, AC-laden optioneel

De nieuwe elektrische DAF XD en XF trucks kunnen snel worden opgeladen met vermogens tot 325 kW, waardoor een accupack met 3 banken in iets meer dan 45 minuten van 0 tot 80% van zijn capaciteit kan worden opgeladen. Zelfs de grootste accu kan in minder dan 2 uur volledig worden opgeladen van leeg tot 100%.

Optioneel is er een boordlader met de mogelijkheid om met wisselstroom (AC) op te laden tot 22 kW. Dit biedt de hoogste flexibiliteit om het voertuig te gebruiken, zelfs in afgelegen gebieden.

opladen elektrische daf

Elektrische DAF oplaadsystemen 

Wij staan klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste oplaadsystemen voor uw accu's. We werken nauw samen met toonaangevende leveranciers en er is een ruime keuze aan oplaadstations en capaciteiten. Daarnaast ontwikkelen we trainingen op maat om uw chauffeurs te helpen optimaal gebruik te maken van uw elektrische truck. Dit is opnieuw een voorbeeld van hoe DAF meer doet dan alleen de beste trucks leveren.

Ondersteuning nodig bij de aanschaf van een elektrische DAF? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. We helpen u graag op weg!

Meer informatie, proefrit of offerte aanvragen?

Vul onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw keuze

Nieuwe Generatie DAF Electric
DAF XD Electric en DAF XF Electric