TATRA Chassis
Offerte aanvragen

TATRA Chassis

TATRA is een merk met een lange historie. En zoals bekend, TATRA maakt voor de Phoenix trucks gebruik van DAF cabines en sterke MX-11 en 13 Paccar motoren met vermogens tot 530pk en handgeschakelde of automatische (TraXon) versnellingsbakken. Waarbij de automaten ook nog eens voorzien van de door TATRA ontwikkelde off-road software. Maar hetgeen wat een TATRA echt uniek maakt, is het eigen chassis ontwerp.

TATRA kipper
uniek chassis TATRA

Niet vergelijkbaar met andere truckmerken

TATRA gebruikt een centrale buis met een lucht hydraulisch geveerde onafhankelijke wielophanging. Hierdoor pendelen de assen onder de auto en helt de bovenbouw nauwelijks. Deze techniek maakt het onder andere mogelijk om met een redelijke snelheid over een onverharde baan te rijden. Het TATRA chassis heeft een optimale tractie met de ondergrond en zorgt voor een ultiem chauffeurscomfort.

De hoogste GVW-klassen met een TATRA chassis

Nederland is bekend om zijn specifieke vervoersoplossingen met betrekking tot het GVW, de as-configuraties en opbouwmogelijkheden. TATRA gaat daarin volledig met ons mee en leveren de hoogste GVW-klassen. Voor een 3-asser (6×6) is dat 34,5 ton, een 4-asser (8×8) is dat 46 ton, daartussen is er de 8×6 met 44,5 ton, en de 10 x6, 10×8 en 10×10 zijn goed voor 50 ton. Maar de laatste categorie voertuigen hebben op kenteken 53 ton als je de assen optelt. Daarmee zijn ze veilig voor de meetlussen.

Meer informatie, proefrit of offerte aanvragen?

Vul onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw keuze

TATRA Chassis
TATRA chassis