DAF XF wint opnieuw 'Fleet Truck of the Year Award'

Als eerste truck ooit is de DAF XF voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot 'Fleet Truck of the Year'. DAF heeft deze prijs in ontvangst genomen op 2 september jl. tijdens de Motor Transport Awards in het Verenigd Koninkrijk. 

Fleet Truck of the Year
Motor Transport Awards in het Verenigd Koninkrijk

Het is alweer de vierde award die de XF behaalt in zes jaar. Daarnaast is het de twintigste titel die DAF en Leyland mee naar huis nemen sinds de eerste editie van de Motor Transport Awards in 1986.

De jury bestaat uit transportondernemers

De jury van Motor Transport Awards bestaat uit transportondernemers, die gerespecteerd worden in de transportmarkt. Zij weten als geen ander wat nodig is voor een veilige, productieve en efficiënte vloot. De jury: “DAF Trucks heeft belangrijke innovaties geïntroduceerd om zijn vlaggenschipmodel aan de top van de verkooplijsten te houden”. Bovendien stelt ze dat “de XF een 'door en door beproefd model is.” 

DAF XF ongekend betrouwbaar

De DAF XF is zeer betrouwbaar, heeft een laag brandstofverbruik en wordt door chauffeurs erg gewaardeerd. Tevens is de ondersteuning vanuit DAF uitstekend en staat het DAF-dealernetwerk bekend als zeer goed. De DAF XF is hierdoor niet voor niets favoriet bij vooraanstaande wagenparkbeheerders in het Verenigd Koninkrijk.

Lancering Nieuwe Generatie DAF

DAF heeft ook laten zien dat zij blijven ontwikkelen. Dit kwam in het voorjaar van 2021 tot uiting door de lancering van de Nieuwe Generatie DAF. Deze trucks zijn het toonbeeld als het gaat om efficiency, veiligheid en comfort. In het najaar wordt de productie gestart van deze voertuigen. Het winnen van deze award is dan ook een bekroning op de algehele prestaties van de XF. De huidige DAF XF blijft de komende tijd gewoon leverbaar naast de nieuwe range NGD trucks. 

DAF XF 'Fleet Truck of the Year'.