Even voorstellen: nieuwe collega vestiging Zwolle

Op 1 april is Robert Stobbe gestart bij Bakker Bedrijfswagens voor de verkoop van DAF vanuit onze vestiging in Zwolle. Waar hij nauw samenwerkt met Johan Langstraat. Robert is woonachtig in Emmen en wordt in juli 38 jaar. Wij stellen Robert graag aan u voor en hebben hem een aantal vragen gesteld. 

Robert Stobbe

1. Wat was je eerste baan?

'Ik ben begonnen als stratenmaker. Ik heb daar een opleiding voor gevolgd en afgerond’.

2. Hoe ben je dan in de autowereld gerold? 

‘Na het straten ben ik op de zaterdag bij een autogarage aan de slag gegaan. Eerst verkocht ik personenauto’s, vervolgens ben ik lichte bedrijfswagens gaan verkopen’.

3.  Waar komt jouw passie voor trucks vandaan?

‘Bij mijn vorige werkgever kreeg ik de kans om een opleidingsprogramma te volgen tot Truck verkoper. Ik wilde graag doorgroeien naar de ‘truckwereld’. Daarom heb ik deze kans vijf jaar geleden met beide handen aangegrepen. Vervolgens heb ik een heel mooi traject doorlopen, waarin ik alle ins en outs leerde kennen van trucks. 

4. Hoe ben je bij Bakker Bedrijfswagens gekomen?

‘Een kennis, die reeds werkzaam is binnen Bakker Bedrijfswagens, attendeerde mij op een openstaande vacature, waar Bakker Bedrijfswagens op zoek was naar een enthousiaste Truck verkoper. Nadat ik 4,5 jaar had gewerkt bij mijn vorige werkgever, was het voor mij een mooi moment om te starten met een nieuwe uitdaging’. 

5. Wat spreekt je zo aan bij Bakker Bedrijfswagens?

‘Ik vind het erg prettig om in een familiebedrijf te werken.

Bakker Bedrijfswagens heeft een ‘platte organisatiestructuur’, waardoor de communicatielijnen kort zijn en er meer slagkracht is, om initiatieven uit te rollen.

Ik ben gewend dat nieuwe ideeën getoetst moesten worden binnen meerdere lagen binnen een organisatie en dat het enige tijd kon duren voordat er voldoende draagvlak was gecreëerd voor een nieuw idee. Ik heb in de afgelopen anderhalve maand gemerkt dat beslissingen snel genomen kunnen worden en dat motiveert me enorm. Tot slot vind ik het fijn dat de regio waar ik verantwoordelijk voor ben, compact en overzichtelijk is. Hierdoor kan ik meer aandacht geven aan de relaties uit mijn regio’.  

6. Waar krijg je energie van binnen je functie bij Bakker Bedrijfswagens?

‘Ik vind het contact met de klant ontzettend leuk. Het klantenbestand dat ik mag bedienen is heel divers. De ene klant heeft twee trucks en de andere bijvoorbeeld veertig. Iedereen heeft weer zijn eigen verhaal. Dat vind ik ontzettend interessant'.

7. Waarom moet de klant juist bij jou komen?

‘Dat is een goede vraag. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik brede kennis heb opgedaan. Ik ben begonnen bij de personenauto’s, vervolgens ben ik doorgegroeid naar lichte bedrijfswagen en ben uiteindelijk opgeleid als Truck verkoper. Ik heb door de jaren heen kennis opgedaan als het gaat om financiering, reparatie & onderhoud en ook is de techniek mij niet onbekend. Met deze kennis en ervaring kan ik meedenken met de ondernemers en ze helpen bij het maken van de juiste beslissing’. 

8. Binnenkort wordt de nieuwe DAF gelanceerd, wat zijn je verwachtingen van deze nieuwe DAF?

‘Ik ben ervan overtuigd dat het de modernste en meest innovatieve truck wordt van dit moment’. 

9. Wat doe je naast je werk, ben je ook sportief?

‘Ik doe mijn best om te sporten. Ik loop af en toe hard en maak regelmatig een rondje op de mountainbike. Ik heb ook nog ergens een abonnement van de sportschool, maar goed, daar ben ik al een tijdje niet meer geweest’.

10. Heb je ook nog andere hobby’s of activiteiten waar je trots op bent?

Er verscheen een brede glimlach op het gezicht van Robert. ‘Jazeker, ik ben pyrotechnicus oftewel vuurwerkspecialist en wij maken en ontsteken de tofste vuurwerkshows’. 

11. Welke uitdaging zou je nog eens aan willen gaan?

‘Ik ben dol op uitdagingen! Ik wil graag nog een keer de Mount Kilimanjaro in Tanzania beklimmen. Dit staat hoog op mijn to-do-list’

12. Wat zijn je ambities binnen Bakker Bedrijfswagens?

Met een grote glimlach vertelt hij: ‘ik wil graag alles uit de markt halen. Mijn doel is dat straks iedereen in mijn regio in een mooie DAF rijdt!’ 
 

Mis niks van de introductie van de nieuwe DAF?

Wil jij niks missen van de introductie van de nieuwe DAF? Neem dan persoonlijk contact op met Robert Stobbe of één van onze andere DAF vertegenwoordigers. 

nieuwe daf prototype 1

'Prototype DAF met zwarte camouflage panelen. Bron Stefan Engels Fotografie.'